Βιογραφικό

Ιατρείο Κατερίνης

Αποφοίτησα το 2000 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με βαθμό λίαν καλώς και μετά τρίμηνη εκπαίδευση στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης πραγματοποίησα το αγροτικό μου στο Περιφερειακό Ιατρείο Μεθώνης Πιερίας. Ακολούθησε η στρατιωτική θητεία στην Αεροπορία ως ιατρός σμηνίας στην Σκοτίνα Πιερίας.

Τον Ιούλιο του 2003 αρχίζω την ειδίκευσή μου στην Γενική Παθολογία στο Νοσοκομείο Έδεσσας. Η εμπειρία που αποκόμισα ήταν σημαντική, καθώς εξυπηρετούσε μια μεγάλη αγροτική περιφέρεια με πληθώρα και ευρεία γκάμα περιστατικών.

 

ο γιατρός Μποτζώρης σε συνέδριο

Την εκπαίδευσή μου στο ειδικό κομμάτι της Ρευματολογίας πραγματοποίησα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων τα έτη 2006-2010. Στο Ρευματολογικό Τμήμα- του οποίου έθεσε τις βάσεις ο επίτιμος καθηγητής κ. Μουτσόπουλος Χαράλαμπος- και υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Παθολογίας/Ρευματολογίας κ. Αλεξάνδρου Δρόσου, αντιμετώπισα περιστατικά που καλύπτουν όλο το φάσμα της Ρευματολογίας. Σε καθημερινή βάση λειτουργούσαν τακτικά εξωτερικά ιατρεία με ασθενείς όχι μόνο από την Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, αλλά σχεδόν από όλη την επικράτεια. Επίσης η ύπαρξη ανεξάρτητης Ρευματολογικής Κλινικής έδινε την δυνατότητα νοσηλείας και διερεύνησης με όλα τα σύγχρονα μέσα των σοβαρών και δυσδιάγνωστων περιστατικών. Έτσι τόσο ο όγκος των ασθενών, όσο και η ποικιλία και σπανιότητα νοσολογικών οντοτήτων που ήρθα σε επαφή και διδάχτηκα, μου προσέδωσε ικανή εμπειρία στα κοινά και τα δύσκολα. Είχα την δυνατότητα να εκπαιδευτώ στην τριχοειδοσκόπηση- μέθοδος χρήσιμη στην διάγνωση και την πρόγνωση σε ασθενείς με φαινόμενο Raynaud και συστηματική σκλήρυνση (σκληρόδερμα). Επίσης εκπαιδεύτηκα στον υπέρηχο του μυοσκελετικού συστήματος λαμβάνοντας μέρος full-time και εντατικά στην υπερηχογραφική εκτίμηση ασθενών με χρόνια αρθρίτιδα και διαταραχές περιοχικού πόνου, στο Ρευματολογικό Τμήμα του Universita Politecnica delle Marche (Ανκόνα, Ιταλία) υπό τον καθηγητή Walter Grassi και με την προσωπική επίβλεψη και καθοδήγηση του λέκτορα Filipucci E. - αμφότεροι πρωτοπόροι στην εφαρμογή των υπερήχων στην Ρευματολογία.

Είχα ακόμη την ευκαιρία να συμμετάσχω στην εκπόνηση σημαντικών μελετών και εργασιών, όπως στην αντιμετώπιση των ελκών σε ασθενείς με συστηματική σκλήρυνση. Η προοπτική μελέτη με θέμα: «Η χρήση του Bosentan στην θεραπεία δακτυλικών ελκών σε ασθενείς με συστηματική σκλήρυνση», βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματολογίας στην Αθήνα το 2008 και παρουσιάστηκε επίσης στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ρευματολογίας. Ακόμη ερευνητικά ασχολήθηκα με τον μεταβολισμό του ασβεστίου και την οστεοπόρωση στις φλεγμονώδεις αρθρίτιδες.

ο γιατρός
το ιατρείο κατερίνης

Από το 2010 διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο και προσπαθώ τόσο μέσα από την επαγγελματική μου δράση, όσο και με εκδηλώσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- ενημερωτικές ομιλίες και διαλέξεις στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεθώνης και το Γηροκομείο «Ο καλός Σαμαρείτης»- να φέρω τον κόσμο σε επαφή με το αντικείμενο της Ρευματολογίας, ώστε έγκαιρα να αντιμετωπίζονται δυσίατες και χρόνιες, πολλές φορές, καταστάσεις.

Ακόμη από το 2012 διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο και στην Έδεσσα- συστεγαζόμενο με την οικογενειακή ιατρό, και ομοιοπαθητικό, Δρ. Στεφανίδου Κυριακή.

Αμφότερα τα ιατρεία είναι εξοπλισμένα με υπέρηχο μυοσκελετικού τελευταίας τεχνολογίας (Venue 40 της General Electric), δίνοντας έτσι την δυνατότητα για πληρέστερη εξέταση και απεικόνιση με ακρίβεια και χωρίς ακτινοβολία για τον ασθενή, όλων των αρθρώσεων, τενόντων και άλλων περιαρθρικών ιστών. Μπορεί για παράδειγμα να διαγνωσθεί και η ελάχιστη παθολογική συλλογή υγρού και να παρακεντηθεί κατευθυνόμενα θεραπευτικά, χωρίς την συστηματική επιβάρυνση του ασθενούς με φάρμακα από του στόματος. Θεραπευτικές παρακεντήσεις- εγχύσεις φαρμάκων πραγματοποιούνται τόσο σε φλεγμονώδεις παθήσεις (αρθρίτιδες, τενοντοελυτρίτιδες στα πλαίσια ρευματικών νοσημάτων), όσο και σε εκφυλιστικές, όπως η οστεοαρθρίτιδα γονάτων και ισχίων ή η επικονδυλίτιδα αγκώνος και οι τενοντοπάθειες στους ώμους. Οι εγχυόμενες ουσίες περιλαμβάνουν:

  •      τα κορτικοειδή
  •     το υαλουρονικό νάτριο και
  •     το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια- PRP (Platelet Rich Plasma)- κατάλληλα φυγοκεντρημένο αίμα που λαμβάνεται από τον ίδιο τον ασθενή και εγχύεται στο σημείο της βλάβης, το οποίο εμπεριέχει αυξητικούς παράγοντες που επάγουν την ίαση.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα θεραπείας χωρίς χειρουργική παρέμβαση του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα, χάρη στην ακριβή, κατευθυνόμενη με υπέρηχο παρακέντηση, διαδικασία απλή για τον ασθενή και σύντομη.


Επιπλέον διενεργείται τριχοειδοσκόπηση, δηλαδή εξέταση απεικόνισης των λεπτών, τριχοειδών αγγείων στην κοίτη των ονύχων. Αυτή παρέχει σημαντικές πληροφορίες σε αυτοάνοσες παθήσεις με προσβολή του αγγειακού δικτύου, κυρίως στο φαινόμενο Raynaud και την συστηματική σκλήρυνση (σκληρόδερμα).

Είμαι ενεργό μέλος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας, του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών, καθώς και της Επιστημονικής Εταιρείας Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων.